Skip to main content

Κέντρα Διάγνωσης & Παρέμβασης Mg. CHAROKOPOU Zoe

Κέντρα Διάγνωσης & Παρέμβασης Mg. CHAROKOPOU Zoe

Our establishment

Κέντρα Διάγνωσης & Παρέμβασης Mg. CHAROKOPOU Zoe

Είμαστε Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτές Ακρόασης

Ως Εκπαιδευτικοί Σύμβουλοι με πολυετή εμπειρία στο χώρο, βασικό μας μέλημα είναι η παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία να δίνουν στους μαθητές τη δυνατότητα να αναπτύξουν τις κατάλληλες στρατηγικές μάθησης. Εφαρμόζουμε με επιτυχία την πρωτοποριακή παιδαγωγική μέθοδο TOMATIS®, η οποία αποτελεί το κατάλληλο παιδαγωγικό μέσο, για τη δραστική βελτίωση της πρόσληψης και αφομοίωσης της γνώσης και της εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Με τη εφαρμογή της μεθόδου TOMATIS® ο μαθητής θα είναι σε θέση να

 • συγκεντρωθεί ευκολότερα
 • διαχειριστεί τον χρόνο του
 • οργανώσει τη σκέψη του
 • ενισχύσει τη μνήμη του
 • αφομοιώσει τις πληροφορίες πιο εύκολα
 • μάθει ευκολότερα και γρηγορότερα την ξένη γλώσσα
 • επικοινωνήσει καλύτερα
 • κατανοεί καλύτερα τις οδηγίες
 • αποκτήσει μεγαλύτερη ευχέρεια στην ανάγνωση
 • αποκτήσει περισσότερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση
 • αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις μαθησιακές δυσκολίες

Ως Εκπαιδευτές Ακρόασης πιστεύουμε ότι, η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας» όπως διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Μέσω των Προγραμμάτων Ακρόασης TOMATIS® εστιάζουμε σε

 • Αύξηση της ζωτικότητας, μείωση της κόπωσης, ρύθμιση του ύπνου και μείωση του άγχους
 • Βελτιστοποίηση των φυσικών, πνευματικών και συναισθηματικών δυνατοτήτων
 • Διευκόλυνση της επικοινωνίας και ακρόασης
 • Βελτίωση της επεξεργασίας της σκέψης και της συγκέντρωσης
 • Κίνητρα για τις καθημερινές δραστηριότητες
 • Ισορροπία

Certified Professionals

 • Mg Zoe
  CHAROKOPOU
 • Mrs. Mg Zoe CHAROKOPOU

  Consultant (Level 3)

  Job
  Εκπαιδεύτρια Ακρόασης, Εκπαιδεύτρια Καθηγητών Γερμανικής
  Areas of application
  Attention, Learning, Speech and language, Emotion regulation, Academic skills
  Client's profile
  Children, Teenagers, Adults, Seniors
  Spoken languages
  English, German, Greek
  Experience

  Ονομάζομαι Ζωή Χαροκόπου, σπούδασα Γερμανική & Ελληνική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακή ειδίκευση καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου.

  Μέντορας και εκπαιδευτής μου υπήρξε ο παππούς μου Μιχάλης Ηρακλειανός, εκπαιδευτικός και ιδρυτής του ιδιωτικού Γυμνασίου «Βυζάντιο», ο οποίος μου δίδαξε την αξία του «αίειν αριστεύειν». Ερέθισμα και ίνδαλμα μου υπήρξε ο προπάππους μου Παναγής Χαροκόπος, μέγας εθνικός ευεργέτης της Ελλάδος και ιδρυτής της Χαροκοπείου Σχολής.

  Σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα διδάσκω τη Γερμανική Γλώσσα, υπηρετώντας σαν καθηγήτρια Γερμανικής σε όλες τις δημόσιες και ιδιωτικές εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το Δημοτικό μέχρι τις Ανώτερες Σχολές, σαν εντεταλμένη εξετάστρια Προφορικών στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας καθώς και στα εξεταστικά κέντρα παιδιών με ειδικές μαθησιακές δυνατότητες.

  Στο παρελθόν ανέλαβα μεταξύ των άλλων την παραγωγή & την παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπαιδευτικής εκπομπής “Deutsch warum nicht”, ως επιστημονικός συνεργάτης του Gοethe Institut Athen & της Deutsche Welle και διετέλεσα διερμηνέας και συνοδός σε πλείστα Ευρωπαϊκά αθλητικά συνέδρια του Υπουργείου Αθλητισμού.

  Παράλληλα δημιούργησα με πολλή αγάπη το δικό  μου χώρο εκπαίδευσης και μάθησης, όπου εξακολουθώ μέχρι και σήμερα να διδάσκω Γερμανικά και Ελληνικά.
  Με κέντρο το μαθητή και τις ανάγκες του, εναρμονισμένη πάντα με την εποχή,  χρησιμοποιώ τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, με απώτερο σκοπό τα μαθήματα μου να αποτελούν δημιουργική πηγή έμπνευσης για τους μαθητές μου, αποστασιοποιημένη εν μέρει από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας.

  Έτσι με την βοήθεια του Skype, μπορώ εδώ και χρόνια να διδάξω, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής (Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Νότιο Αφρική, κλπ.), με την ίδια ποιότητα και τα ίδια αποτελέσματα, όπως και στην εκ του σύνεγγυς διδασκαλία.
  Η αποφυγή της στείρας διδασκαλίας ενθουσιάζει τα παιδιά μου, τους δίνει κίνητρο, γι αυτό και τα ποσοστά επιτυχίας τους σε κάθε είδους εξέτασης και πιστοποίησης είναι άριστα.

  Λατρεύω τα ταξίδια,  όχι μόνο γιατί είναι η μεγαλύτερη πηγή γνώσης και έμπνευσης, αλλά και ο καλύτερος τρόπος για να διευρύνει κανείς τους ορίζοντές του. Συνοδεύω τους μαθητές μου σε ταξίδια εξερεύνησης των γερμανόφωνων χωρών και με εργαλείο τη γλώσσα, τους βοηθώ να ανακαλύψουν στοιχεία του πολιτισμού και της κουλτούρας αυτών.

  Επιπλέον εκπαιδεύτηκα στην μέθοδο ακουστικοψυχοφωνολογίας TOMATIS®, στην προσπάθεια μου να είμαι δίπλα στο μαθητή και να τον βοηθώ με κάθε τρόπο να αφομοιώνει τη γνώση σωστά και αποτελεσματικά. Από το 2010 μελετώ τα ευεργετικά αποτελέσματα της μεθόδου. Έχοντας ακολουθήσει εκπαιδεύσεις σε Κολωνία, Βιέννη, Λουξεμβούργο,Αθήνα και Ζυρίχη, ενσωματώνω πλέον το εκπαιδευτικό εργαλείο TOMATIS® στη δική μου μέθοδο διδασκαλίας. Θέλω να βοηθήσω τον καθένα, εξασκώντας το αυτί του, να ενεργοποιήσει τον εγκέφαλό του και εκπαιδεύοντας την φωνή του, να εκπαιδευτεί ο ίδιος….

  Τέλος αναγνωρίζοντας την ανάγκη των μαθητών και των γονιών τους για υπεύθυνη καθοδήγηση ως προς την μετέπειτα πορεία τους, και θέλοντας να είμαι σε θέση να υποστηρίξω ψυχολογικά τους μαθητές μου, εκτός από τα  ΑΡΙΣΤΟΝ ΤΕΣΤ για επαγγελματικό προσανατολισμό και μαθησιακές ικανότητες, συνέχισα τις σπουδές μου στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με επιμόρφωση στην εφηβική υγεία και ψυχολογία, στις μαθησιακές δυσκολίες και την δυσλεξία, στην διαχείριση και εκπαίδευση του χαρισματικού παιδιού, στην εκπαιδευτική ψυχολογία.

  Ευγνωμονώ καθημερινά το σύζυγό μου και το γιό μας, διότι χωρίς τη δική τους υποστήριξη και αγάπη δεν θα είχα κατορθώσει τίποτε από όλα αυτά…
  Δεν θα σταματήσω εδώ, συνεχίζω…

Contact us

Κέντρα Διάγνωσης & Παρέμβασης Mg. CHAROKOPOU Zoe

Consultant (Level 3)

Ithakis 7
19013 Saronida
Greece

View Phone number

Phone number : +302291053229, 6948749482

Site : https://zchar8.wixsite.com/en2gr2de/the-tomatis-method

Start now!