Aller au contenu principal

Antigoni Maria Ginopoulou

Antigoni Maria Ginopoulou

Description du centre

Antigoni Maria Ginopoulou

Η Αντιγόνη Γινοπούλου είναι Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος . Απέκτησε το πτυχίο Maitrise στην ψυχολογία από το πανεπιστήμιο Rouen της Γαλλίας. Στο τελευταίο έτος σπουδών ειδικεύτηκε στην αναπτυξιακή ψυχολογία. Κατέχει άδεια ψυχολόγου από τη Νομαρχία Αθηνών με αριθμό 5890.
 
 
Είναι πιστοποιημένη στη χορήγηση του Αθηνά Τεστ για τη διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά 6-12 ετών και στη χορήγηση του τεστ Παῖς για την διάγνωση του αυτισμού και την αξιολογήση των προβλήματων λόγου και επικοινωνίας στα παιδιά 18 μηνών μέχρι 4 ετών. Eπίσης χορηγεί το τεστ Raven (λεκτικές και μη λεκτικές ικανότητες) για την μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης στα παιδιά. Ειδικεύτηκε στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών στο Παιδαγωγικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (ετήσιο πρόγραμμα) όπως επίσης και στο πρόγραμμα παρέμβασης του Αθηνά Τεστ από την ομάδα του καθηγητή Ι. Παρασκευόπουλου. Το 2012 παρακολούθησε το ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Το 2013 εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε ως θεραπεύτρια της αυθεντικής ακουστικό-ψυχό-φωνολογικής μεθόδου TOMATIS®. Το 2014 πιστοποιήθηκε στη χρήση του τεστ ακρόασης TLTS της μεθόδου Tomatis® το οποίο βοηθάει στη διάγνωση ψυχολογικών, γλωσσικών, μαθησιακών κλπ προβλημάτων και καθορίζει την θεραπεία που θα ακολουθήσει με το "ηλεκτρονικό αυτί", τη συσκευή Solisten της μεθόδου Tomatis®. Το 2015 παρακολούθησε στο ΚΕΘΕΑ σεμινάριο διάρκειας 5 μηνών με θέμα τις εξαρτήσεις. Το 2016 συμμετείχε στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο της εταιρείας Tomatis στο Παρίσι και απέκτησε το TalksUp, το νέο μηχάνημα θεραπειών της μεθόδου Tomatis. Από τον Ιανουάριο του 2017 χρησιμοποιεί επίσης "Το Τεστ των Παραμυθιών", ένα ψυχομετρικό εργαλείο για παιδιά ηλικίας 6 μέχρι 12 ετών το οποίο μας δίνει πληροφορίες για την προσωπικότητα του παιδιού, για τη διαγνωστική εκτίμηση κλινικών περιστατικών καθώς και για την αξιολόγηση της έκβασης μιας ψυχοθεραπευτικής προσπάθειας.
 
 
Εργάζεται στο ιδιωτικό της γραφείο όπου αναλαμβάνει ατομικά ενήλικες και παιδιά. Τα προβλήματα ενηλίκων με τα οποία ασχολείται συνήθως αφορούν άγχος, κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες, θυμό, μοναξιά, , χωρισμό , έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όσον αφορά τα παιδιά τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι οι μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, υπερκινητικότητα ,σχολική βία, έλλειψη ορίων, προβλήματα συμπεριφοράς, διαζύγιο γονέων, θάνατος αγαπημένου πρόσωπου. Στο γραφείο λειτουργούν ομάδες ενηλίκων αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης καθώς και ομάδες παιδιών ανάπτυξης συναισθηματικής νοημοσύνης.
Τα διαγνωστικά εργαλεία που χρησιμοποιεί

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην οργάνωση και το συντονισμό ομάδων, έχει εργασθεί στο 'Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (σύνολο 2130 ώρες) αναλαμβάνοντας ομάδες με θέματα : διαχείριση εργασιακού άγχους, οικογένεια στη σύγχρονη εποχή, διαφυλικές σχέσεις, συμβουλευτική γονέων παιδιών με αναπηρίες, ανάπτυξη στην τρίτη ηλικία, συνεργασία εκπαιδευτικών – οικογένειας, στερεότυπα και διακρίσεις στην οικογένεια. Συνεργάστηκε με το Δήμο Αθηναίων, Δήμο Ασπροπύργου, Δήμο Ελευσίνας, το Πρώτο και Τρίτο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου, το Δήμο Νέας Περάμου, το Δήμο Μεγάρων, το Σύλλογο ΑΜΕΑ Μεγάρων, και τους Συλλόγους Νέα Ζωή, Γυναικών και Κανδηλίου.
Το 2015 πιστοποιήθηκε ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού με αριθμό ΕΒ 26815.
Έχει εργασθεί επίσης στο ΙΕΚ Ρέντη και Μεταμόρφωσης όπου δίδαξε κοινωνική και εξελικτική ψυχολογία στην ειδικότητα της προσχολικής αγωγής , στην προσχολική αγωγή ΑΜΕΑ όπου είχε και την επιμέλεια της πρακτικής των σπουδαστών. Στα πλαίσια της συνεργασίας με το ΙΕΚ Μεταμόρφωσης τη χρονιά 2014 - 2015 είχε την επίβλεψη της πρακτικής άσκησης των σπουδαστών στην ειδικότητα της εργοθεραπείας. Επίσης συνεργάστηκε με τις Σχολές Γονέων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ όπου συντονίσε βιωματικές ομάδες. Τη χρονιά 2015-2016 δίδαξε μαθήματα ψυχολογίας στο ΙΕΚ της Νέας Σμύρνης και ήταν υπεύθυνη για την πρακτική άσκηση των σπουδαστών εργοθεραπείας στο ΙΕΚ Μεταμόρφωσης.
Την χρονιά 2016-2017 διδάσκει στο Δημόσιο ΙΕΚ Γαλατσίου το μάθημα ψυχοπαθολογία στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμων, στο Δημόσιο ΙΕΚ Χαλανδρίου, το μάθημα ψυχοπαθολογία στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμων, στο Δημόσιο ΙΕΚ Αχαρνών τα μαθήματα : στοιχεία ειδικής αγωγής, παιδιά με νοητική υστέρηση, παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές λόγου, παιδιά με σωματικές αναπηρίες και δυσκολίες προσαρμογής, στην ειδικότητα Βρεφονηπιοκόμων.
Επίσης επιβλέπει την πρακτική άσκηση των σπουδαστών εργοθεραπείας του ΙΕΚ Μεταμόρφωσης στο 4ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.
 
Στο παρελθόν εργάσθηκε σε σημαντικές θέσεις ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών στην Αθήνα.
 
Η ψυχολόγος παρέχει συνεδρίες στο γραφείο της και επίσης μέσω skype και τηλεφώνου στην ελληνική, γαλλική και ρουμάνικη γλώσσα.
 
Δέχεται καθημερινά μόνο με ραντεβού.
 
 

Professionnel(s) certifié(s)

 • Antigoni Maria
  GINOPOULOU
 • Mme. Antigoni Maria GINOPOULOU

  Praticien (niveau 2)

  Profession
  Psychologist
  Spécialité
  Attention, Apprentissage, Voix et langage, Contrôle des émotions, Motricité et coordination, Troubles du spectre autistique, Performances académiques
  Profil de la clientèle
  Enfants, Adolescents, Adultes
  Langues
  Français, Grec
  Expérience

  Παιδιά 

  Έφηβοι

  Ενήλικες

Nous contacter

Antigoni Maria Ginopoulou

Praticien (Niveau 2)

Ιωάννου Σούτσου 38-40Γκύζη
11474 Athens
Grèce

Téléphone : 306947902111

Site : http://ginopoulou-psy.blogspot.gr